Va informam ca a fost publicata Legea nr. 177/2018 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 103/2017 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul asigurarilor sociale. Aceasta a fost publicata in Monitorul official nr. 628 din data de 19 iulie si a intrat in vigoare incepand cu 22 iulie.

Legea de aprobare nr. 177/2018 a adus amendamente la doua acte normative importante.

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice

Potrivit unei noi modificari, plata pensiei se va putea face in modul urmator:

– domiciliul sau, dupa caz, resedinta pensionarului, in conditiile stabilite prin conventiile incheiate intre CNPP si Compania Nationala Posta Romana – S.A.;

– in situatia beneficiarilor care au optat pentru efectuarea platii drepturilor banesti la domiciliu sau, dupa caz, la resedinta, Compania Nationala Posta Romana – S.A. remite lunar acestora drepturile banesti si documentul de plata intocmit de CNPP;

– in situatia beneficiarilor care au optat pentru efectuarea platii drepturilor in cont curent sau in cont de card, documentul de informare cu privire la sumele platite, intocmit de CNPP, este transmis lunar la domiciliul sau, dupa caz, la resedinta acestora, cu serviciul de corespondenta standard.

Legat de capacitatea temporara de munca, sumele platite de casele de asigurari de sanatate judetene pentru indemnizatiile de incapacitate temporara de munca aferente cazurilor confirmate de accidente de munca sau boli profesionale se recupereaza de la casele teritoriale de pensii, indiferent de codul de indemnizatie inscris pe certificatul medical.